Palvelut

 

Triodipaja huoltaa ja korjaa putkivahvistimet, ja pääteputkien vaihdon yhteydessä säätää niiden toimintapisteen kohdalleen. Wanhojakin huolletaan, vanhin on ollut Gibson EH-185 vm 1939.

Triodipajassa on myös modausmahdollisuus. Esimerkiksi efektipedaali voi saada uutta puhtia toimenpiteestä. Kysy.

Myös kaiutinelementtien akustinen sovittaminen kaiutinkoteloon onnistuu. Ilman optimointia vanha kotelo ja uusi kaiutinelementti -yhdistelmä saattaa soidakin huonommin kuin alkuperäinen. Pienestäkin kotelosta voi lähteä iso ääni, kun sovitus on kohdallaan. Valitettavasti myös toisinpäin.

Muista että halpislaitteet ovat usein korjaushinnaltaan jopa kalliimpia kuin uuden ehjän laitteen osto. Kuitenkin usein tällaisten laitteiden Korjaustarve on valitettavasti kääntäen verrannollinen ostohintaan. Tavallisesti halpislaitteet on rakennettu halpaa tuotantoa silmällä Pitäen, ja siten niiden korjaaminen (purkaminen ja kasaus) on Hankalaa, eli aikaavievää ja siten asiakkaalle kallista. Laadulla on tekijänsä – huonollakin laadulla.

 

Laitteissa vikaa?

Kun olet tilanteessa jossa olet tyytymätön soundiisi, tai epäilet laitteistossasi olevan vikaa, mieti seuraavia asioita :
Mikä mättää. Onko kyseessä äänen sävyyn /ekvalisointiin perustuva juttu? Onko kyse attackista, vai kokonaissävystä kaiuttimessa. Joudutko kääntämään eq:t täysille? Toimiiko soundi joillain kitaroillasi paremmin? Mitkä mikrofonit sinulla on? Soiko joku toinen kaappi/kaiutin -yhdistelmä paremmin vahvistimessasi? Häviääkö äänen hyvyys kytkiessäsi jonkun polkimen päälle? Vaikuttaako kaittimen sijoitus ääneen? Miten? Ilmeneekö ongelmat kovaa ja/tai hiljaa soitettaessa? Häiritseekö joku esiintunkeva lisä-ääni tai resonanssi? Muuttuuko ääni kun vahvistin on ollut pidempään päällä? Tuleeko hajua tai kuumuutta? Sotkeeko joku jatkuva häiriöäni kokonaisuuden? Onko joku ääni otelaudalla, joka esiintuo häiriön? Onko ilmiö esiintynyt aina? Vaikuttaako jonkun säätimen / tai potentiometrin kääntäminen häiriöön? Miten potikan kääntäminen vaikuttaa häiriöön? Onko laitteesi kiinni maadoitetussa pistorasiassa? Saatko laitteista sähköiskuja? Häviääkö vika jos seisot vasemmalla jalalla ja kosketat sormella nenääsi? Tai muuta outoa havaitsemaasi.

Mitä useampaan kysymykseen osaat vastata, sen paremmin ja nopeammin korjaustoimenpiteet osuvat kohdalleen. Ajoittaiset häiriöt ovat hankalimpia, mutta kyllä nekin löytyvät, kunhan häiriön toimintaympäristö saadaan simuloitua sinun kuvauksesi perusteella..